C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
6 jaja
400 g šećera
300 ml ulja
150 ml mleka
400 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 kašika C kakaoa
Za fil:
1 l mleka
16 kašika šećera
1 C vanilin šećer
10 kašika brašna
125 g maslaca
I još treba:
150-200 g C kokos brašna
150 g čokolade
3 kašike mleka
1 kašika šećera
20 g maslaca

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kozačke kape

Kolač koji podseća na detinjstvo.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za patišpanj umutiti jaja sa šećerom. Dodati ulje, mleko i promešati. Posebno sjediniti brašno, C prašak za pecivo i kakao, pa onda sipati u prethodnu smesu i dobro promešati da ne ostanu grumuljice. Sipati u podmazan pleh od rerne i peći na 180 °C oko 20-25 minuta ili zavisno od vaše rerne.

700 ml mleka staviti da provri sa šećerom i vanilom. Ostatak mleka izmiksati sa brašnom. Kada mleko provri, sipati u njega i kuvati dok se ne zgusne. U ohlađen fil dodati umućen maslac.

Kada se patišpanj ohladio, okruglom modlom vaditi krugove, a zatim svaki preseći na pola. Prefilovati filom, pa preklopiti drugom polovinom, a zatim kolač prefilovati i sa bočne strane a onda tu istu stranu uvaljati u kokos.

Za glazuru istopiti čokoladu sa mlekom, šećerom i maslacem. Kašičicom sipati na gornji deo kolača. Ostavite da se ohladi i stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata