C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
100 g margarina sobne temperature
150 g šećera
1 C vanilin šećer
2 jaja
2-3 velike pune kašike pavlake
180 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Fil:
400 ml mleka
60-100 g šećera
1 C puding od vanile
oko 300 g aronije (može i drugo voće)
Hrskave mrvice:
100 g brašna
50 g šećera
1 C vanilin šećer
prstohvat cimeta
75 g hladnog margarina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Kolač-tart sa pudingom i aronijom

Brz, jednostavan i ukusan kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Margarin za testo penasto izmiksati, pa dodati obe vrste šećera i sve miksati oko 2 min.

Zatim dodati jedno po jedno jaje i nakon dodavanja svakog jajeta lepo umutiti. Dodati pavlaku i umutiti.

Na kraju umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Kalup za pečenje 30x22 ili okrugli od 30 cm za tart obložiti papirom ili podmazati i posuti brašnom i staviti testo pa ubaciti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 15-ak minuta.

Za fil u međuvremenu 300 ml mleka zakuvati, a ostatak pomešati sa C pudingom i šećerom i skuvati puding.

Kada se testo izvadi preliti pudingom i odozgo staviti aroniju ili neko drugo voće.

Za mrvice u posudu staviti sve sastojke i zamesiti mrvice koje se stavljaju preko voća.

Vratiti u rernu da se zapeče kolač još oko 30 minuta na 180 stepeni.

Kada se ohladi može se posuti sa C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata