C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
2 i po kafene šolje brašna
2 i po kafene šolje šećera + 500g šećera
1 C prašak za pecivo
1 kafena šolja mleka
1 kafena šolja ulja
1 kg voća (u ovom slucaju višanja)
3 C pudinga od vanile
1 litar vode
2 C šlag kreme od vanile

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Kolač sa višnjama (ili bilo kojim voćem)

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti za patišpanj: Jaja, brašno, 2 i po šolje šećera, 1 prašak za pecivo, 1 šolja mleka i šolja ulja.

Peći u podmazanom plehu u zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni u zavisnosti od jačine rerne. Na dvadeset minuta.

Kad se patišpanj ispeče, odložiti pleh da se ohladi.

Za to vreme ukuvati kilogram izabranog voća sa pola kilograma šećer i litrom vode.

Kada voće omekša, cediljkom iscediti samo voće i poređati na patišpanj.

U preostaloj vodi skuvati tri pudinga od vanile i brzo mešati da se dobije ne pregusta masa i time preliti voće na patišpanju.

Ostaviti u frižideru da se hladi.

Umutiti dva šlag krema i nafilovati kolač.

Kad se ohladi, rezati na kocke .

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može bilo koje voće. Ja najviše volim sa višnjama, ali i sa jabukama je lepo. Gledati rernu i prema njoj se upravljati kad je pečen patišpanj.