C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
200 g šećera
2 C vanilin šećera
200 g kisele pavlake
50 ml ulja
200 g C griza
1 C prašak za pecivo
400 g višanja
200 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Vanilin šećer Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Kolač sa višnjama i C grizom

Divna voćna poslastica.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Mikserom umutiti belanca sa šećerom. Potom,mikser isključiti, umešati žumanca i sve izmešati ručnom žicom za mućenje.

U smesu dodati C griz, kiselu pavlaku, C vanilin šećer, ulje, C prašak za pecivo i sve lagano izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Pleh (srednje veličine) obložiti pek-papirom, uliti trećinu umućene smese, rasporediti polovinu višanja, zatim naneti sloj smese, preko drugi deo višanja, a preko njih ostatak smese.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohladi.

Iseći okrajke pa kolač izručiti na tacnu.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati kolač.

Kolač seći na kocke (ili parčad željene veličine), servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Okrajke ne bacati već ih iskoristite tako što ćete ih posuti C šećerom u prahu i poslužiti. Umesto slatke pavlake možete koristiti C šlag.