C Slatka tradicija

Sastojci
3 čaše od jogurta rendanih jabuka
1/2 čaše ulja
1 čaša šećera
1 kesica C sode bikarbone
3 čaše brašna
5 kašika džema
200 g seckanih oraha

Naši proizvodi
Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nevena

Kolač sa jabukama

Jako stari recept za posni kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jabuke očistiti i izrendati na krupno rende, a zatim u dublji sud dodati jabuke, šećer, ulje i 1 kesicu C sode bikarbone.

Promešati i ostaviti da stoji 30 minuta. Nakon 30 min dodati brašno i dobro izmešati mikserom.

Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh dimenzija 20x30.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, proveriti da li je pečeno pomoću čačkalice.

Vruć kolač premažite džemom i pospite seckanim orasima.

Kada se ohladi isecite ga na kocke i pozlužite!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata