C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Preliv:
Tegla kompota od breskve ili konzerva (ja sam koristila domaći kompot)
Fil:
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
10 kašika šećera
3 kisele pavlake
Fil II:
250 g C Šlag krem sa ukusom vanilina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač sa breskvom

Jednostavan, osvežavajući ...

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati žumanca i još malo mutiti, zatim dodati brašno i C prašak za pecivo i lagano izmešati kašikom.

Peći u podmazan pleh sa zejtinom i brašnom na 200 stepeni oko 20-tak minuta.

Vrelu koru preliti sa sokom iz kompota i poređati breskve.

Fil:
Staviti mleko da provri, pa dodati umućen puding sa šećerom i malo mleka.

Skloniti sa šporeta i umešati kašikom pavlake, preliti odmah vrelo preko kore.

Kad se ohladi premazati šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja sam manje prelivala koricu sa otprilike pola soka od kompota da ne bi bila previše mekana.