C Slatka tradicija

Sastojci
Za vanil fil:
700 ml mleka/voda ili soja mleko
100 g C šećera
2 C vanilin šećera
2 C pudinga od vanile
250 g maslaca/margarin
Malina fil:
450 g malina
2 C vanilin šećera
150 g C šećera
200 ml vode
2 C pudinga od vanile
Dodatno:
500 g keksa/posni keks
C šlag

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kocke sa vanilom i malinama

Ukusno i osvežavajuće.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U 500 ml mleka dodajte šećer i vanil šećer i kuvajte dok ne provri. U ostatak mleka (200 ml) dodajte puding u prahu i razmutite da nema grumuljica. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil.

Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu i mikserom izmiksajte, a onda rastegljivom folijom pokrijte direktno fil. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac stavite u vanglicu i mikserom izmiksajte. Dodajte postepeno ohlađeni krem, po kašiku dve, pa nastavite sa miksanjem i tako dok ne dodate sve. Fil podelite na pola.

U blender stavite maline i 50 ml vode. Izblendajte a zatim preručite u sud u kom nastavljate da kuvate fil. Dodajte šećer i vanil šećer i kuvajte 10 minuta. U ostatak vode (150 ml) razmutite pudding i dodajte u maline. Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi. Ostavite 30 minuta da se prohladi.

Na tacnu složite keks 5 x 5.Premažite polovinom krema od vanile. Složite drugi red od 25 keksića, pa premažite filom od maline. Stavite treći red keksai premažite preostalim filom od vanile. Složite i poslednje red keksa i celu tortu premažite pripremljenim šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koristila sam keks koji se koristi za tortu Šeherezada i njega nije potrebno prethodno umakati u mleko ili sok. Ako koristite neki drugi pti ber keks, koji je tvrđi i teže se opušta obavezno primenite umakanje.