C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
4 male šoljice za kafu šećera
5 malih šoljica brašna
3 malih šoljica ulja
2 male šoljice mleka
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
Fil:
1 kesica pudinga od vanile
3 dl mleka
4 kašike šećera
100 g putera
200 g malina
200 g borovnica
Dekoracija
100 g C šlaga
ribizle
maline
borovnice

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Karolina dama sa juga

Kuglof filovan pudingom i obogaćen voćem.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Penasto umutiti jaja i šećer. Postepeno dodavati C vanilin šećer, C prašak za pecivo, ulje, mleko i brašno. Sve dobro sjediniti.

Kalup za kuglof premazati uljem i sipati u njega smesui. Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kuglof.

Pečeni kuglof izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa ga tek onda izvaditi iz modle. Iseći na tri dela.

Rastvoriti puding sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti na šporet da se kuva.

Kada počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati fil. Skloniti sa šporeta, ohladiti pa sastaviti sa predhodno umućenim puterom.

Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati maline a u drugi borovnice.

Na prvi deo testa naneti fil od malina, preklopiti drugim delom testa, preko naneti fil od malina i opet preklopiti trećim delom testa.

Šlag umutiti na uobičajen način pa premazati ceo kuglof i ukrasiti voćem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata