C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
250 g šećera + 4 kašike
250 g C šećera u prahu
C vanilin šećer
3 kašike C griza
3 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
1/2 l mleka + jedna čaša za prelivanje kore
2 C pudinga od vanile
2 C pudinga od jagode
1 margarin
250 g C šlag beli
250 g višanja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Pšenični griz Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Puding sa ukusom jagode Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Kapri kolač

Osvežavajući voćni, kremasti kolač, koji se topi u ustima.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera, zatim dodati 3 kašike C griza i 3 kašike brašna i C prašak za pecivo.

Smesu izliti u pleh i peći na 220 stepeni da porumeni.

Kada je gotova, preliti je sa čašom prokuvanog mleka u kome je dodata jedna kesica C vanilinog šećera.

C puding od vanile skuvati u 1/2 l mleka i staviti da se ohladi.

Margarin umutiti sa 250 g C šećera u prahu.

Sjediniti to sve i preliti preko kore.

Višnje staviti u 1/2 l vode da sa prokuvaju, zajedno sa 250 g šećera.

U to dodati C puding od jagode, i tu smesu preliti preko prvog fila. Ostaviti da se ohladi.

C šlag beli umutiti i preliti preko kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može se umesto višnje staviti i neko drugo voće. Može malina ili jagoda zavisi od ukusa ko šta voli.