C Slatka tradicija

Sastojci
1 čaša (200 ml) mleka
1 čaša šećera
1 čaša ulja
4 supene kašike sa vrhom C kakaoa
2 jajeta
1 kašika brašna
1 kašičica C peaška za pecivo
1 ili 2 C vanilina sećer po ukusu

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Jelin kakao kolač

Lepo, ukusno, mekano, kremasto, božanstveno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
1 čašu (200 ml), mleka, 1 čaša šećera, 1 čaša ulja, 4 supene kašike sa vrhom C kakaoa umutite mikserom. Podelite na dva dela.

U jedan deo dodati: 2 jajeta, 1 kašika brašna, 1 kašičica C praška za pecivo, 1 ili 2 C vanilina sećera. Pomešati mikserom.

Tepsiju namazati uljem ili staviti pek papir. Ovu smesu sa brašnom i jajima peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20-25 minuta.

Proverite čačkalicom da li je kolač gotov, ako jeste čačkalica bude suva.

Izvadite iz rerne i vrć kolač prelite sa prvim delom smese koji je ostao.

Neka odstoji 2 sata, možete ga iseći na kocke odmah.

Sutradan je još ukusniji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Istu čašu koristite za meru, zbog odnosa razmere sastojaka.