C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml vode
3 kašike šećera
300 g oraha
C griz
limun
1 kg kora

Naši proizvodi
Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Jedinstvena baklava

Savršen ukus, a izgled fascinantan, recept star 200 godina, kada se za trouglastu baklavu nije ni znalo....

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 60
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Staviti 500 ml vode sa 3 kašike šećera i kada provri dodati 300 g oraha i C griza da bude gusto kao kačamak.

To ostaviti da se hladi, a zatim pripremiti po 8 kora, svaku drugu prskati uljem, zadnju ne prskati.

Na ivicu kora staviti valjčiće od one mase od oraha i griza. Masa mora biti hladna i zaviti tvrdo u rolnu i tako sve dok ima kora.

Kada se sve urola, svaku rolnu iseći na 5 parčića, a svako parče dijagonalno da se dobije trougao. Tako isečenu peći dok se ne razlista.

Sirup:
1,2 kg šećera i vode po potrebi, da bude gust sirup.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Preliv i pečena baklava moraju biti vrući kada se preliva. Ne prekrivati.