C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
150 g margarina
100 g C šećera u prahu
1 jaje
100 ml gustog jogurta
500 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
Za čokoladni fil:
2 zamrznute narandže (prethodno oguljene)
200 g šećera
100 ml soka od narandže
100 g bele čokolade
125 g margarina
oko 350 g mlevenog keksa
(zavisi od veličine narandži)
Za čokoladni fil:
500 ml mleka
100 g šećera
1 C puding od čokolade
1 kašika C kakaoa
100 g crne čokolade
125 g margarina
200 g mlevenog keksa sa kakaom
Za preliv:
150 g čokolade
5 kašika ulja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Puding za torte i kolače sa ukusom čokolade Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dana

Jafa štanglice

Ukusan, dekorativan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati 1 jaje, jogurt, brašno i C prašak za pecivo. Zamesiti testi i ostaviti da stane 1 sat.

Testo podeliti na 5 delova. Svaki deo tanko razvaljati na papiru za pečenje veličine 20x30 cm.

Peći korice na 180 stepeni 4-5 minuta da blago porumene.

Fil od narandže:
Zamrznute narandže najsitnije izrendati staviti u posudu dodati 200 g šećera i 100 ml soka od narandže. Kuvati 3-4 minuta odkad provri, dodati 125 g margarina i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleveni keks.

Čokoladni fil:
U 400 ml mleka staviti 100 g šećera, kuvati dok se šećer ne istopi, pa dodati pomešano 1 C puding od čokolade, 1 kašika C kakaoa i 100 ml mleka. Kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 g crne čokolade i 125 g margarina da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 200 g mlevenog keksa sa C kakaom.

Filovati korice toplim filom, naizmenično prvo čokoladnim filom pa filom od narandže.

Zadnju koru ne premazivati blago opteretiti i ostaviti da se ohladi.

Istopiti 150 g čokolade sa 5 kašika ulja i preliti kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata