C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Fil:
1 l mleka
7 žumanaca
14 kašike šećera
9 kašika brašna
2 C vanilin šećera
sok od 2 limuna
250 g margarina za kolače
1 kisela pavlaka
2 C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovanka

Hladne limun kocke

Osvežavajući, lagani desert, koji će jednako prijati u tople, letnje dane,kao i u ove pomalo hladnjikave februarske. Topi se ustima, sličan sladoledu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 20-30 kocki
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Umutiti belance i šećer u čvrst šne-mikserom, isključiti i dodati brašno sa C praškom za pecivo, lagano mešajući špatulom da bi ostalo vazdušasto.

U pleh obložen papirom za pečenje, usuti smesu, i staviti da se peče u već zagrejanu rernu - 20 min na 200 (svako svoju pećnicu zna, pa će možda trebati 5min duže ili kraće vreme).

Pečena kora ima tek pomalo žućkastu boju. Pečenu koru odvojiti od papira za pečenja, ostaviti da se ohladi, pa je preliti sa 1,5 dl vrućeg mleka.

Fil:
Umutiti žumance sa šećerom, dodati brašno, C vaniinl šećer, od 1 l mleka odvojiti 3 dl, pa usuti u smesu sa žumancima, ostatak staviti da provri, pa u njega zakuvati prethodno umućenu smesu.

Kad se skuva (da se odvaja od zida posude), ostaviti da se ohladi. Za to vreme, utući margarin, kiselu pavlaku, pa dodati sok od 2 limuna.

Sastaviti sa ohlađenim filom, utući mikserom, da se dobije homogena smesa, prasporediti ravnomerno po kori.

Zatim utući 2 C šlaga, i premazati preko kolača, staviti u frižider, najmanje 3-4 sata pre služenja

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje praviti dan ranije, da preko noći bude u hladnjaku, lakše se seče. Seći sa nožem koji ste ranije pokvasili hladnom vodom, za svako parče nož se mora prati, ali nek ostane mokar.