C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
2 šoljice šećera
2 kesice C vanilinog šećera
1 šoljica ulja
1 prašak za pecivo
8 kašika brašna
200 g euro bloka
Za fil:
6 žumanaca
4 kašike šećera
2 kesice C pudinga od čokolade
1 l mleka
100 g crne čokolade
1/2 margarina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Neda

Euro-puding

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
U dubljoj činiji mikserom umutiti čvrst sneg od belanaca, u to polako dodavati pomešan šećer sa vanilinim šećerom.

Kada šećer prestane da ,,krcka" dodati ulje. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i euro blok.

Fil:
Na pari kuvati umućena belanca sa šećerom, pudingom i mlekom dok se ne zgusne.

Kada masa postane gusta, u nju dodati margarin i čokoladu i mešati dok se ne istopi.

Topao (ne vreo) fil sipati na prohlađenu koru.

Odozgo narendati 100 g euro bloka dok je fil još topao.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kora: Sve suve sastojke: brašno, prašak za pecivo i izrendan euro blok sjediniti, sipati na šlag i polako mešati kašikom da se ne spusti.

Fil: Šećer i puding izmešati pa razmutiti u mleku, a zatim sipati u umućena žumanca i tako kuvati na pari.