C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jajeta
10 kašika šećera
14 kašika brašna
1 kašika C griza
1 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
2 šoljice od kafe ulja
200 ml mleka
100 g mlevenih oraha
300 g višanja bez koštice
Za fil:
600 ml mleka
2 C pudinga od vanile
6 kašika šećera
1 kašika brašna
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Pšenični griz Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Dunavski talasi

Malo zahtevniji recept, ali ne i težak.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: za više osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanca, pa dodati šećer i dobro ulupati.

Dodati žumanca i još malo izmešati.

Zatim dodati brašno, C griz, C prašak za pecivo, C vanilin šećer, C kakao,ulje, orahe i izmešati.

Potom dodati mleko i dobro izmešati. Testo sipati u namšćen i posut pleh.

Po testu rasporediti višnje i peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Skuvati C puding i preliti preko pečenog testa.

Odozgo narendati na vruć kolač čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata