C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
15 kašika brašna
10 kašika šećera
12 kašika ulja
1 C prašak za pecivo
Glazura:
50 g C kakaoa
50 g posne čokolade
100 ml vode
200 g margarina
150 g šećera
Za valjanje:
200 g C kakaoa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čupavci a la Boka

Mogu biti čupavci od kokosa, oraha ili keksa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Sve sastojke dobro umutiti, naliti u pleh i peći na 200 stepeni oko 20 minuta, da blago porumeni.

Za to vreme spremiti glazuru:
U šerpu zagrejati vodu, C kakao i šećer. Kada se šećer istopi dodati čokoladu i margarin i mešati lagano na smanjenoj temperaturi dok se sve sjedini.

Kada se kora ohladi seći na štanglice, svaku štanglicu umakati u vrelu glazuru pa valjati u C kakao i slagati na tanjir.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U zavisnosti od debljine kolača, koristiti manji pleh za deblje, a veći pleh za tanje kolače.
Za valjanje može C kokos ili mleveni orasi ili mleveni keks, zavisno od toga šta više volite.
I kolače slagati na tanjir jedan pored drugog, ne jedan na drugi, da se ne bi zalepili jedan za drugi.