C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
12 kašika mleka
12 kašika šećera
10 kašika ulja
14 kašika brašna
3 kašike C kakao
1 kesica C praška za pecivo
100 g seckanih oraha
Za preliv:
10 kašika šećera
500 ml mleka
Za dekoraciju:
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Crni kolač u beloj košulji

Jednostav za pripremu, sočan sa šlagom i veoma ukusan. Recept koji imam zapisan u svojoj svesci nekih 30-tak godina. Uvek iznova i iznova tažen.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutite jaja sa šećerom.

U umućenu smesu dodajte mleko pa ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao i seckane orahe.

Izmešajte dobro kašikom i sipajte u nauljeni pleh.

Pecite na temperaturi od 200 stepeni oko pola sata.

Proverite čačakalicom da li je kora pečena.

U šerpici sipajte mleko, dodajte šećer i pomešajte. Pustite da malo provri.

Provrelo mleko sklonite sa vatre da se malo prohladi a zatim prelijte preko mlakog kolača (mleko i kolač treba da su mlaki).

Ostavite da se skroz ohladi.

Umutite šlag po uputstvu sa kesice i dodajte preko ohlađenog kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pripremljen kolač možete poslužiti odmah kada dodate C šlag.