C Slatka tradicija

Sastojci
1 jaje
150 g šećera
1 C vanilin šećer
170 g brašna
30 g C kakao praha
1/2 kašičice C sode bikarbone
1 kašičica C praška za pecivo
prstohvat soli
180 ml mleka
100 ml ulja
200 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Soda bikarbona Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladni mafini

Klasika, ali recepata nikad dosta. Meni je ovaj omiljeni!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Izmešati sve suve sastojke - osim šećera - i prosejati. Dodati onda šećer.

Umutiti jaje da se spoje belanac i žumanac. Izmešati sa mlekom i uljem.

Naseckati čokoladu na kockice. Odvojiti deo za posipanje mafina.

Dodati ostatak kockica u suve sastojke. Sipati mokre sastojke u suve i dobro izmešati.

Sipati smesu u kalup za mafine u koji su postavljene korpice. Posuti odvojenim kockicama čokolade.

Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Birati kvalitetniju čokoladu za kuvanje, tj. onu sa većim procentom C kakaoa. Uvek koristiti korpice za pečenje.