C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 jaja
15 kašika brašna
15 kašika ulja
15 kašika mleka
15 kašika šećera
4 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Za fil:
500 ml mleka
2 C pudinga od čokolade
150 g šećera
100 g čokolade
500 g očišćenih višanja
Za glazuru:
250 ml slatke pavlake
100 g čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Čokoladni kolač sa višnjama

Osvežavajući kolač sa filom od pudinga od čokolade i višnjama. Mekane čokoladne kore upotpunjuju ukus kolača, preliven čokoladnom glazurom od slatke pavlake.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti da provri 400 ml mleka sa 150 g šećera. U 100 ml hladnog mleka umutiti 2 pudinga od čokolade.

U ključalo mleko sipati umućen puding i mešati neprestano dok se ne zgusne. Umutiti odvojeno 3 belanca i 3 žumanca. U umućena žumanca dodati 15 kašika šećer i mutiti par minuta.

Zatim dodati 15 kašika brašna, C prašak za pecivo, 15 kašika ulja, 15 kašika mleka i 4 kašika C kakaoa. Sve lepo umutiti mikserom. Umućeno belance postepeno dodavati i mešati polako varjačom.

Polovinu mase za koru razliti u pleh, dimenzija 20x30, koji je prethodno premazan uljem i brašnom. Peći na 170 stepeni 10 min.

Prvi sloj nije potrebno da bude skroz pečen već je potrebno da se formira korica. Na prvi sloj kore naneti skuvani puding. Preko pudinga posuti višnje, a preko višanja narendati 100 g čokolade.

Ostatak mase za koru preliti preko narendane čokolade i tako peći na istoj temperaturi još otprilike 20 minuta. Dok se kolač peče pripremiti glazuru.

Za glazuru je neophodno da se u slatkoj pavlaci istopi 100 g čokolade. Ne dozvoliti da provri već kuvati samo dok se ne sjedini.

Kada se glazura ohladi, na sobnoj temperaturi, preliti preko kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada krene puding da se steže skloniti sa ringle i neprestano mešati dok masa ne postane kompaktna. Kolač se služi dobro ohlađen tako da je najbolje pripremiti ga dan ranije.
Moja preporuka je servirati odmah dve porcije!