C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
3 C pudinga od čokolade
8 kašika šećera
125 g maslaca/margarina
150 g turskog keksa
100 g čokoladnog C šlag krema
200 ml mleka

Naši proizvodi
Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Čokoladni kolač s turskim keksom

Ko ga ne proba kajaće se, preukusan...

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Puding pomešati sa 200 ml mleka, dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Dodati lomljen keks i promešati. Preručiti u pleh sa obručem (24 ili 26 cm).

Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.

Umutiti čokoladni šlag krem sa mlekom i ukrasiti kolač.

Vratiti u frižider da se šlag ohladi i stegne, pa kolač možete seći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata