C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
250 ml jogurta
100 ml ulja
100 ml mleka
5 kašika šećera
1 C vanilin šećer
7 kašika brašna
3 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
200 ml soka od narandže
Za fil:
800 ml mleka
3 C pudinga od čokolade
5 kašika šećera
150 g čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Radmila

Čokoladni kolač

Kremast, lagan, sočan, u kombinaciji sa sladoledom u potpunosti zadovoljava sva čula.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jogurt, ulje, mleko, šećer, C vanilin šećer, mešati žicom za mešanje, a u drugi sud pomesati brašno i C prašak za pecivo.

Dodati brašno i C kakao u smesu koju vec mesšamo i mešati, sjediniti sastojke i sipati u pleh koji je namazan margarinom i peći na oko 200°C. I to je kora.

Na šporetu u šerpi staviti mleko da se ugreje, a u drugi sud pomešati pudinge sa šećerom i dodati u mleko na šporetu.

Na laganoj vatri konstantno mešati, kada je skoro gotovo dodati i čokoladu da se otopi.

Pečenu koru izvaditi iz rerne, preliti sokom od narandže i vreo puding sipati i rasporediti preko kore.

Ostaviti da se dobro ohladi, seći i posluživati sa kuglom sladoleda od vanile.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sa sladoledom od vanile je idealna kombinacija, spoj čokolade i vanile je savršen. Po želji može da se stavi i šlag preko kolača, a može i umesto kugle sladoleda.