C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
200 g brašna
100 g maslaca
50 g C šećera u prahu
4 kašike hladne vode
prstohvat soli
narendana limunova korica
Fil:
300 g slatke pavlake
300 g čokolade
oko 400 g malina
Preliv:
sok od 1 limuna
oko 250 ml vode
3-4 kašike C šećera u prahu
1 kesica C želatina

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Čokoladna pita sa malinama

Kora od prhkog testa punjena ganašem od čokolade i pavlake, malinama i sa prelivom od želatina

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema kore:
Penasto umutite maslac sa C šećerom u prahu. Smesu umešajte u prosejano brašno sa prstohvatom soli, malo umesite pa dodajte hladnu vodu i narendanu limunovu koricu i lagano umesite testo da smesa bude ujednačena. Zavijte u aluminijumsku foliju i ostavite u frižider 1-1,5 sat.

Ohlađeno testo razvijte u koru za pleh za tart dimenzija 22-24 cm ali malo većeg prečnika da možete da popunite stranice. Kalup dobro podmažite maslacem i poprašite brašnom (i žljebove). Pomoću oklagije prenesite koru u kalup i utisnite je u dno i žljebove kalupa. Po dnu izbockajte viljuškom.

Stavite je u frižider dok vam se rerna ne ugreje.

Rernu uključite na 200 C. Pre ubacivanja kore u rernu prekrijte je folijom i popunite pasuljem ili keramičkim kuglicama za pečenje da bi zadržala oblik.

Na 200 C pecite je 15 minuta, a zatim smanjite na 170 C i pecite još oko 25 minuta. Da proverite da li je pečena podignite malo jedan kraj folije i vidite da li je lepo porumenela.

Pečenu koru oslobodite folije i kuglica i ostavite da se ohladi u plehu na sobnoj temperaturi.

Priprema fila:
Pavlaku zagrejte do ključanja. Čokoladu izlomite na sitnije komade i stavite u činiju. Vrućom pavlakom prelijte čokoladu i mešajte smesu dok se sva čokolada ne otopi od toplote pavlake.

Sačekajte 10-15 minuta da se pripremljeni ganaš prohladi pa sipajte na koru. Kad ganaš počne da se steže, da nije skroz tečan, poređajte maline po njemu.

Stavite pitu u frižider da se prohladi i ganaš skroz stegne.

Priprema preliva:
Prelijte C želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri.

Iscedite sok od jednog limuna i dodajte vode da bude ukupno 3dl. Umešajte u to 3-4 kašike prah šećera i zagrejte.

U zagrejanu vodu sa limunovim sokom otopite želatin uz mešanje.

Kada se želatin otopi sklonite s vatre i ostavite da se prohladi i počne da se zgušnjava prelijte pitu i vratite u frižider da se želatin skroz stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čokoladnu pitu sa malinama možete poslužiti uz C šlag.