C Slatka tradicija

Sastojci
75 g belog brašna
10 g C kakao praha
10 g maslaca
1 jaje
100 ml ruma
so
Fil:
100 ml punomasnog mleka
150 g sira (ovčijeg, švapskog ili maskarpone)
50 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
1/2 kašičice ruma
1/2 kašičice cimeta
100 g iseckanog svežeg voća (npr. breskvi ili kajsija)

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko-voćni kanoli

Italijanski tradicionalni recept očaraće Vaša nepca, jer ovaj kolač izaziva ljubav na prvi zalogaj.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 2
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U brašno dodati jaje, omekšali maslac, so i C kakao prah rastopljen u rumu.

Dobro sve umešati pa dodati postepeno brašno i umesiti da se dobije čvrsto testo.

Testo ostaviti u frizideru da odmori 1 sat.

Za fil izmešati sve sastojke zajedno. Poklopiti i držati u frižideru 1 sat.

Izvaditi rashlađeno testo iz frižidera i razvući ga na vlažnoj podlozi do debljine oko 0.5 cm pa ga iseći na kvadrate.

Svaki kvadrat uviti preko uljem namazanih modli po dijagonali, pa ih peći u vrelom ulju.

Pažljivo skinuti kanole sa modle kako ih ne biste zdrobili.

Kada se ohlade, napuniti ih filom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko želite da napravite veći broj porcija duplirajte sastojke, a ukoliko nemate sveže voće možete koristiti i ono iz kompota.