C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
8 belanca
600 g šećera
2 kašike brašna
2 kašike alkoholnog sirća
Fil 1:
8 žumanca
7 kašika šećera
6 kašika brašna
1/2 l mleka
250 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
250 g margarina
100 g mlevenih oraha
Fil 2:
1 l mleka
2 C pudinga od čokolade
14 kašika šećera
1/2 pakle margarina
100 g čokolade
50 g suvog grožđa
Završni fil:
200 g C šlag kreme od vanile
200 ml mleka
čokolada za ukrašavanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Puding za torte i kolače sa ukusom čokolade Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irena

Čoko - pusla

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
4 belanca umutiti mikserom sa 300 g šećera. Šećer postepeno dodavati.

Kada je dobro umućeno dodati punu kašiku brašna i kašiku sirćeta.

Peći u tepsiji br. 28 obloženoj papirom za pečenje na jakoj vatri oko 10 minuta, a onda sušiti koru na 150 stepeni još 90 minuta.

Ispeći još jednu ovakvu koru.

Za prvi fil umutiti 8 žumanca sa 7 kašika šećera.

Dodati 6 kašika brašna i malo hladnog mleka od pripremljenih pola litre.

Preostalo mleko skuvati, smanjiti temperaturu, dodati umućena žumanca i skuvati fil.

Posebno umutiti margarin i šećer u prahu pa kad se fil ohladi doadti margarin, vanilin šećer i orahe.

Za drugi fil skuvati 2 pudinga od čokolade u mleko sa šećerom, pa dodati suvo grožđe prethodno potopljeno u toplu vodu.

Može se dodati i rum u vodu.

Kad se fil prohladi dodati umućen margarin i čokoladu iseckanu na kockice.

Složiti tortu: kora, 1 fil, 2 fil, kora, 1 fil, drugi fil.

Odozgo je premazati umućenom šlag kremom i ukrasiti rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata