C Slatka tradicija

Sastojci
Podloga:
40 komada keksa (2x20, mada zavisi od veličine pleha)
Čokoladni deo:
800 ml mleka
8 kašika šećera
2 C pudinga sa ukusom čokolade (2x40g)
100 g mlečne čokolade
Voćni deo:
400 g malina
4 kašike šećera
4 kašike C čvrstina
50 ml vode
Glazura:
120 g čokolade
125 g maslaca

Naši proizvodi
Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko-malina kocke

Čokolada i maline se odlično slažu. Probajte ove jednostavne kocke i uverite se.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Poređati oko 20 komada keksa u dublji pleh.

Odvojiti malo mleka za puding prah. Ostatak prokuvati sa šećerom. Napraviti puding po standardnoj proceduri.

U vruć puding dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Sačekati da se istopi i lepo izmešati. Preliti topao puding preko keksa.

Složiti još jedan sloj keksa.

Ispasirati maline i dodati im šećer. Razmutiti čvrstin sa vodom, dodati ga u maline i ukuvati da se zgusne. Preliti preko keksa.

Otopiti čokoladu i maslac na tihoj vatri. Preliti preko prohlađenog crvenog sloja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Odlično je sa bilo kojim keksom. Mogle bi i piškote, ali u jednom sloju kao podloga.
Slobodno povećati šećer ukoliko se voćni deo čini previše kiselkast.