C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
1 šolja (2dl) sveže mleko
1 šolja ulja
1 šolja šećera
1 kesica C praška za pecivo
2 C vanilin šećera
ekstrat vanile
3 šolje brašna
200 g čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko mafini

Mekani, preukusni, deca ih obožavaju

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 18
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U dubokoj posudi se umute jaja i šećer, treba da se dobije pena i da ima svetlo žutu boju. Polako i postepeno se dodaje ulje i nastavljate da mutite.

Nakon toga lagano dodajte i mleko. Posle dodajte brašno kašiku po kašiku i nemojte prestajati da mutite.

Na kraju isecite čokoladu na kockice i dodajte je u smesu, promešajte spatulom, a ne mikserom ili žicom, zato što se testo može raspasti. Nemojte preterivati sa mešanjem.

Sa gotovom smesom napunite kalupe za maine, može i u kalup za kuglof ili kolač, prethodno namažite kalupe.

Smesa se puni pažljivo, ne do ivice kalupa, najviše 2/3 obima.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni bez ventilatora oko 15-20 minuta.

Da biste proverili da li su mafini pečeni, u sredinu zabodite čačkalicu za zube i ako izađe čista, gotovi su čoko mafini.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čokolada može biti crna, ali s mlečnom je lepše, najlepše sa čokoladom sa topljenim lešnikom.
Svi sastojci treba da budu sa sobnoj temepraturi. Brašno i C prašak za pecivo se proseju, na taj način ćete staviti više vazduha u testo i biće mekše.