C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 čaše jogurta
čaša šećera
čaša C kokosa
čaša C griza
Preliv:
300 ml vode
4-5 kašike šećera
1 C vanilin šećer
Fil:
2 kesice C pudinga od vanile
10 kašika šećera
1 l mleka
Dekoracija:
200 g šlag krem C
200 ml gazirane vode

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Pšenični griz Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Brza torta-kolač

Lagan, odličan za letnje dane.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U posudu staviti 2 čaše jogurta, čašu šećera, čašu C kokosa, čašu C griza. Sve sastojke sjediniti, izmešati varijačom.

Smesu sipati u podmazan pleh (pleh kao za djuveč) i peći na 200 stepeni dok malo ne porumeni. Bocnuti čačkalicom, kada se ne lepi gotovo je.

Skuvati i preliv, da vri malo od gore navedenih sastojaka. Kada se ohladi kora i preliv preliti koru.

Fil:
Klasično skuvati 2 C pudinga u 1 l mleka, kao kad bi kuvali da pojedete samo puding. Vruć puding preliti preko kore.

Kada se ohladi puding, umutiti 200 g C šlaga sa 200 ml kisele vode i staviti preko pudinga.

Kolač staviti u frižider oko 2,3 sata da odstoji. Servirati po izboru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Uz kolač lepo ide neko belo vino...