C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika mlevenih oraha
5 kašika brašna
Fil:
2 banane
500 ml mleka
2 C pudinga od vanile
125 g putera
100 g šećera

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Banana rolat

Jednostavno, lepo i ukusno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, brašno i na kraju mlevene orahe. Sjediniti sve pa staviti da se peče.

Kada je kora pečena odmah je izvaditi na krpu pa je umotati u rolat. Ostaviti da se ohladi.

Staviti 400 ml mleka sa šećerom da se kuva. Posebno u preostalo mleko razmutiti puding.

Kada mleko provri ukuvati puding. Ostaviti da se ohladi. Kada se puding ohladi sjediniti ga sa izmućenim puterom.

Izvaditi koru iz krpe i raširiti je. Namazati je filom pa na početak staviti dve banane.

Uviti u rolat. Ostaviti rolat u frižider da se lepo stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata