C Slatka tradicija

Sastojci
1 l vode
300 g pirinča
150 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
Fil:
300 g višanja
200 ml vode
2 kašike šećera
2 kašike C čvrstina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Zerde (pirinač na vodi)

Lagani posni desert odličan za osveženje.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pirinač oprati, pa ga staviti da se kuva sa vodom, na pola kuvanja dodati šećer i C vanilin šećer.

U drugoj posudi staviti višnje i vodu da se kuvaju dodati i šećer i kuvati 10 min.

Zatim razmutiti dve kašike C čvrstina sa dve kašike vode i sipati u skuvane višnje.

Mešati dok se masa na zgusne.

U činijice stavljati prvo višnje pa skuvani pirinač pa opet višnje.

Uživati u predivnom slatkišu u posne dane.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata