C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
250 ml mlake vode
500 g + 6 kašika brašna
kvasac
2 kašike šećera
1 kašičica soli
100 ml ulja
Fil:
1/2 l mleka
1 C puding od vanile
100 g suvog grožđa
C šećer u prahu za posipanje (po želji)

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Slatki pužići

Jako se lako sprema i jako su mekani. Deca ih prosto obozavaju, pa su prigodni za užinu u školi, doručak. Fino idu uz mleko ili čaj.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24-26
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Fil:
Skuvajte C puding prema uputstvu sa kesice. Kada se skuva, dodajte suvo grožđe i ostavite da se ohladi.

Testo:
U mlaku vodu stavite kvasac, šećer i 6 kašika brašna. Kada malo nadođe (10-tak minuta) , dodajte so, ulje i brašno. Zamesite glatko testo i ostavite da naraste.

Podelite na 2 dela pa razvijte oklagijom. Premazati ohlađenim filom pa zamotajte u rolnu. Seći na delove tako da od svakog rolata bude otprilike po 12-13 pužića. Zagrejati rernu na 200 stepeni i taman kada se ugreje, a pužići narastu peći nekih 15-tak minuta.

Izvaditi ih i poprskati vodom i prekriti krpom. Kada se ohlade, posuti šećerom po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada proveravate da li su pečeni, proveravate da li je donji deo pužića porumene, jer gornji često zna da ostane beličast, pa izgleda kao da nije pečen, a zapravo jeste.