C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
400 g brašna
1 jaje
2 dl mleka
80 g maslaca
1/2 kašičice soli
2 pune kašičice šećera
1 kesica C suvog kvasca
malo ulja
Za punjenje:
eurokrem
džem po izboru
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Slatke kiflice

Za sve one koji obožavaju slatke mekane kiflice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U brašnu napravite udubljenje, pa dodajte jaje, so, šećer i C suvi kvasac. Sipati zatim mlako mleko i omekšali maslac, pa zamesiti meko testo koje se ne lepi.

Premestiti zatim u dublju nauljenu posudu, pokriti krpom i ostaviti da naraste. Potrebno je testo dva puta premesiti( testo dva puta narasta).

Kada treći put naraste, ne treba ga mesiti, već rukama oblikovati loptu, a zatim oklagijom razvući u krug.

Seći na trouglove željene veličine, pa polovinu filovati eurokremom, a drugu polovinu džemom po izboru.

Urolati kiflice i staviti ih na pleh obložen pek- papirom. Ostaviti da odmaraju 15 minuta.

Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Sačekati da se prohlade, pa ih posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata