C Slatka tradicija

Sastojci
400 g brašna
1/2 C praška za pecivo
2 šoljice ulja
1 šoljica piva
100 g mlevenih oraha
1 čaša šećera
1 čaša vode
malo pekmeza po želji

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Posne kiflice

Vrlo su ukusne i dekorativne i dosta se dobije

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Brašno i C prašak za pecivo zamesite sa uljem i pivom u meko testo.

Testo rastanjite što tanje u ploču, seći male trougllve, staviti malo pekmeza uviti u kiflu i peći 15 minuta na 180 stepeni.

Šećer i vodu prokuvati 2 minuta, potapati kiflice, vaditi i valjati u mlevene orahe.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se izvade kiflice iz vode staviti ih na tanjir, lepše će se valjati u orahe.