C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 kesice C kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
500 g brašna
mlaka voda

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Pogača

Obična pogača, samo naizgled je obična ali je sasvim neobična, napravljena, ispečena i ukrašena kruškama. Kruške mi doneo Petrov drug.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.

U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so.

Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.

Ostaviti testo da naraste. Premesite, formirajte pogaču, tepsiju podmažite i pospite brašnom.

Rernu zagrejte, pogaču u tepsiji ostavite još malo da raste i pecite dok lepo ne porumeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata