C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
200 g mekog brašna
100 g oštrog brašna
1 burbon vanilin šećer
250 g margarina
50 ml mleka
Punjenje:
džem
Ostalo:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Predrag

Kiflice sa džemom - po bakinom receptu

Rapsodija ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Brašna pomešati, dodati C vanilin šećer, mleko i margarin sobne temperature isečen na listiće.

Umesiti testo da bude pogodno za rad i da se ne lepi za ruke.

Zaviti u najlon foliju pa ostaviti u frižider da se ohladi, oko sat vremena.

Testo rastanjiti u oblik kvadrata na debljinu oko 1.5 mm.

Iseći testo na kvadratiće dimenzija 5×5 cm pa u sredinu svakog staviti malo džema (marmelade, pekmeza, poparenih oraha sa čokoladom) po ukusu.

Dijagonalne krajeve spojiti ili prebaciti preko fila i slagati u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći u ugrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, tj. dok kiflice blago ne porumene.

Pečene kiflice izvaditi iz pleha i odmah valjati u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kiflice moraju da budu šupljikaste, vazdušaste i ukusne.