C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
125 ml mleka
125 ml vode
1 kesica C kvasca
2 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
100 ml suncokretovog ulja
1 jaje
1 prstohvat soli
600-700 g brašna T-400
Za fil:
100 g maslaca
6 kašika smeđeg šećera
2 kesice cimeta
Za karamel preliv:
100 g maslaca
100 ml slatke pavlake
5 kašika smeđeg šećera
2 kašike meda
1/2 kašičice soli

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Cimet rolnice prelivene karamelom

Rolnice prelivene karamelom i punjene cimetom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema testa:
Blago zagrejte mleko i vodu, dodajte kašiku šećera i kesicu C suvog kvasaca i ostavite da nadođe.

U većoj posudi umutite jaje, ulje, ostatak šećera i so žicom za mućenje. Dodati nadošli kvasac, pa malo po malo dodavati brašno i umesiti testo koje se ne lepi za posudu.

Pokriti i ostaviti 30 minuta na toplom mestu da naraste.

Za to vreme pripremiti karamel preliv. Zagrejte slatku pavlaku pa dodati maslac, smeđi šećer, med i so.

Sve sastojke mešati dok se ne istope i proključaju. Kada proključa pustiti još jedan minut da vri mešajući i onda skloniti da se ohladi.

Naraslo testo prebaciti na dobro pobrašnjenu površinu i razviti testo u obliku pravougaonika oko 5mm debljine.

Premazati sa 100 g otopljenog maslaca i posuti suvom smesom napravljenom od šećera i cimeta (6 kašika smeđeg šećera i 2 kesice cimeta).

Po kraćoj strani pravougaonika iseći trakice širine oko 2 cm. Svaku trakicu zarolati, pa ih slagati u okruglu tepsiju premazanu sa malo maslaca.

Prekriti tepsiju providnom folijom i ostaviti da rastu još 15 minuta dok se zagreje rerna.

Rolnice peći 10 minuta na 200°C, zatim još 10 minuta na 180°C.

Pustiti par minuta da se prohlade, pa ih preliti prethodno spremljenim i prohlađenim karamel prelivom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada ređate rolnice u tepsiju ostaviti malo razmaka između jer će rasti.