Soda bikarbona

Korisni saveti za blistavi dom

Soda bikarbona je jedan od najboljih saveznika svake domaćice. Njena najpoznatija upotreba je za pripremu peciva i poslastica. Međutim, soda bikarbona je pravo multipraktik čudo za vaše domaćinstvo. Ovi korisni saveti pomoći će vam da vaš dom bukvalno zablista!

Ako voće i povrće potopite u posudu sa vodom i malo sode bikarbone, bolje će se oprati. Kada ga izvadite, samo ga isperite.

Vlažnom krpom i sodom bikarbonom prebrišete površine u frižideru i zamrzivaču i na najzdraviji način ćete očistiti uređaje u svojoj kuhinji. Na kraju ih samo isperite običnom vodom.

Na dno kante za smeće stavite malo sode bikarbone, pre nego što stavite kesu i uklonićete neprijatne mirise.

U veš mašinu pri pranju uvek dodajte pola šoljice sode bikarbone.

Jednom u nekoliko meseci očistite veš mašinu tako što ćete dodati malo sode bikarbone i limuntusa i pustiti da prazna mašina odradi jedan ciklus pranja.

Mašinu za sudove očistite tako da se jedan ciklus pranja odradi sa sodom bikarbonom, umesto sa sredstvom za pranje sudova.

Porcelansko i stakleno posuđe operite u rastvoru sode bikarbone i vode. Nakon toga samo isperite običnom vodom, osušite i vratićete mu sjaj.

Slatki zalogaji sa sodom bikarbonom

Kako nam se približava božićni post, zahvaljujući C sodi bikarboni, neizostavnom sastojku posnih poslastica, uživaćete sa svojim ukućanima u brojnim ukusnim dezertima.

Bilo da se odlučite za C slatke medenjake, posnu bajadera tortu ili za neke druge poslastice koje sadrže C sodu bikarbonu, a čije recepte možete da pronađete na našem sajtu, jedno je sigurno - slatko zadovoljstvo vam je zagarantovano.

Soda bikarbona Soda bikarbona