burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija10

Uskršnja banana fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
10

Sastojci

Za koru

6 komad jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 kesica C Prašak za pecivo

1 kesica C Vanilin šećer

6 kašika džema od kajsije

Za fil

1000 ml mleka

2 kesica C Puding sa ukusom vanilina

1 kesica C Vanilin šećer

1 komad žumance

1 komad margarina

300 ml slatke pavlake

1 kašika arome vanile

7 kašika šećera

7 kašika brašna

1 kesica kremfixa

4 komad banana

Za dekoraciju

1 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile

Uskršnja banana fantazija

Za moj pojam, ovo je torta koja ispunjava sve kriterijume kvalitetne poslastice. Zašto? Sadrži pečenu koru, kremasti žuti fil i voće koje osvežava čitavu priču. Torta koja će sasvim sigurno zadovoljiti i najzahtevnije sladokusce! 🥰

Koraci pripreme

Priprema kore

1. korak podrazumeva pripremu kore od koje će kasnije nastati rolat. Priprema se tako što se belanca odvoje od žumanaca, te se belanca zajedno sa šećerom i vanil šećerom umute u čvrst sneg, a potom im se pridruže žumanca i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Ovako pripremljena smesa se izlije na pleh (30x42) obložen papirom za pečenje i peče 10-ak minuta na temperaturi od 180°. Pečena kora se vruća umotava u vlažnu krpu i ostavlja sa strane, da bi se nakon hlađenja mogla rolati.

Priprema fila

Staviti da provri 600 ml mleka, a u ostatku (400 ml) razmutiti puding, šećer, vanil šećer, žumance i brašno. Finu smesu postepeno dodavati provrelom mleku uz konstatno mešanje, dok se ne dobije gust fil koji je potom potrebno odložiti na hlađenje. Dok se fil hladi, vreme je da koru nafilujete džemom i od nje formirate rolat koji ćete kasnije seći i od njega formirati podlogu za tortu. Zajedno za Kremfixom umutite slatku pavlaku, a u posebnoj posudi penasto izmiksajte margarin. Ohlađenom filu, kašiku po kašiku dodavati izmućen margarin i slatku pavlaku uz neprestanu mućenje mikserom kako bi se smesa sjedinila i dobio fantastičan žuti fil!

Filovanje

Rolat iseći na komadiće i sa njim oblagati dno i strane okruglog kalupa (26 cm). Preko podloge od rolata rasporediti 1/2 žutog fila, poređati 4 banane i preko njih nasuti drugu polovinu fila.

Dekoracija

Neodoljivo ukusnim C krem šlagom od vanile tortu ukrasiti po sopstenoj želji 🥰

Uskršnja banana fantazija

Za moj pojam, ovo je torta koja ispunjava sve kriterijume kvalitetne poslastice. Zašto? Sadrži pečenu koru, kremasti žuti fil i voće koje osvežava čitavu priču. Torta koja će sasvim sigurno zadovoljiti i najzahtevnije sladokusce! 🥰

Koraci pripreme

Priprema kore

1. korak podrazumeva pripremu kore od koje će kasnije nastati rolat. Priprema se tako što se belanca odvoje od žumanaca, te se belanca zajedno sa šećerom i vanil šećerom umute u čvrst sneg, a potom im se pridruže žumanca i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Ovako pripremljena smesa se izlije na pleh (30x42) obložen papirom za pečenje i peče 10-ak minuta na temperaturi od 180°. Pečena kora se vruća umotava u vlažnu krpu i ostavlja sa strane, da bi se nakon hlađenja mogla rolati.

Priprema fila

Staviti da provri 600 ml mleka, a u ostatku (400 ml) razmutiti puding, šećer, vanil šećer, žumance i brašno. Finu smesu postepeno dodavati provrelom mleku uz konstatno mešanje, dok se ne dobije gust fil koji je potom potrebno odložiti na hlađenje. Dok se fil hladi, vreme je da koru nafilujete džemom i od nje formirate rolat koji ćete kasnije seći i od njega formirati podlogu za tortu. Zajedno za Kremfixom umutite slatku pavlaku, a u posebnoj posudi penasto izmiksajte margarin. Ohlađenom filu, kašiku po kašiku dodavati izmućen margarin i slatku pavlaku uz neprestanu mućenje mikserom kako bi se smesa sjedinila i dobio fantastičan žuti fil!

Filovanje

Rolat iseći na komadiće i sa njim oblagati dno i strane okruglog kalupa (26 cm). Preko podloge od rolata rasporediti 1/2 žutog fila, poređati 4 banane i preko njih nasuti drugu polovinu fila.

Dekoracija

Neodoljivo ukusnim C krem šlagom od vanile tortu ukrasiti po sopstenoj želji 🥰

Autor

rasic.vanja
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept