0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
10
6 komad jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica C Prašak za pecivo
1 kesica C Vanilin šećer
6 kašika džema od kajsije
1000 ml mleka
2 kesica C Puding sa ukusom vanilina
1 kesica C Vanilin šećer
1 komad žumance
1 komad margarina
300 ml slatke pavlake
1 kašika arome vanile
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 kesica kremfixa
4 komad banana
1 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile
Za moj pojam, ovo je torta koja ispunjava sve kriterijume kvalitetne poslastice. Zašto? Sadrži pečenu koru, kremasti žuti fil i voće koje osvežava čitavu priču. Torta koja će sasvim sigurno zadovoljiti i najzahtevnije sladokusce! 🥰
1. korak podrazumeva pripremu kore od koje će kasnije nastati rolat. Priprema se tako što se belanca odvoje od žumanaca, te se belanca zajedno sa šećerom i vanil šećerom umute u čvrst sneg, a potom im se pridruže žumanca i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Ovako pripremljena smesa se izlije na pleh (30x42) obložen papirom za pečenje i peče 10-ak minuta na temperaturi od 180°. Pečena kora se vruća umotava u vlažnu krpu i ostavlja sa strane, da bi se nakon hlađenja mogla rolati.
Staviti da provri 600 ml mleka, a u ostatku (400 ml) razmutiti puding, šećer, vanil šećer, žumance i brašno. Finu smesu postepeno dodavati provrelom mleku uz konstatno mešanje, dok se ne dobije gust fil koji je potom potrebno odložiti na hlađenje. Dok se fil hladi, vreme je da koru nafilujete džemom i od nje formirate rolat koji ćete kasnije seći i od njega formirati podlogu za tortu. Zajedno za Kremfixom umutite slatku pavlaku, a u posebnoj posudi penasto izmiksajte margarin. Ohlađenom filu, kašiku po kašiku dodavati izmućen margarin i slatku pavlaku uz neprestanu mućenje mikserom kako bi se smesa sjedinila i dobio fantastičan žuti fil!
Rolat iseći na komadiće i sa njim oblagati dno i strane okruglog kalupa (26 cm). Preko podloge od rolata rasporediti 1/2 žutog fila, poređati 4 banane i preko njih nasuti drugu polovinu fila.
Neodoljivo ukusnim C krem šlagom od vanile tortu ukrasiti po sopstenoj želji 🥰
Za moj pojam, ovo je torta koja ispunjava sve kriterijume kvalitetne poslastice. Zašto? Sadrži pečenu koru, kremasti žuti fil i voće koje osvežava čitavu priču. Torta koja će sasvim sigurno zadovoljiti i najzahtevnije sladokusce! 🥰
1. korak podrazumeva pripremu kore od koje će kasnije nastati rolat. Priprema se tako što se belanca odvoje od žumanaca, te se belanca zajedno sa šećerom i vanil šećerom umute u čvrst sneg, a potom im se pridruže žumanca i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Ovako pripremljena smesa se izlije na pleh (30x42) obložen papirom za pečenje i peče 10-ak minuta na temperaturi od 180°. Pečena kora se vruća umotava u vlažnu krpu i ostavlja sa strane, da bi se nakon hlađenja mogla rolati.
Staviti da provri 600 ml mleka, a u ostatku (400 ml) razmutiti puding, šećer, vanil šećer, žumance i brašno. Finu smesu postepeno dodavati provrelom mleku uz konstatno mešanje, dok se ne dobije gust fil koji je potom potrebno odložiti na hlađenje. Dok se fil hladi, vreme je da koru nafilujete džemom i od nje formirate rolat koji ćete kasnije seći i od njega formirati podlogu za tortu. Zajedno za Kremfixom umutite slatku pavlaku, a u posebnoj posudi penasto izmiksajte margarin. Ohlađenom filu, kašiku po kašiku dodavati izmućen margarin i slatku pavlaku uz neprestanu mućenje mikserom kako bi se smesa sjedinila i dobio fantastičan žuti fil!
Rolat iseći na komadiće i sa njim oblagati dno i strane okruglog kalupa (26 cm). Preko podloge od rolata rasporediti 1/2 žutog fila, poređati 4 banane i preko njih nasuti drugu polovinu fila.
Neodoljivo ukusnim C krem šlagom od vanile tortu ukrasiti po sopstenoj želji 🥰
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.