0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
3 komad jaja
9 kašika šećera
1 kašika ulja
4 kašika brašna
2 kašika C Kakao prah
1 kašičica C Prašak za pecivo
100 ml mleka
1 tegla od 720 kompota od kajsija
3 kašika šećera
1 kesica C Vanilin šećer
100 ml vode
4-5 kašika C Čvrstin
1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade
Obožavam voćne torte i setila sam se da mogu iskoristiti jednu teglu kompota od kajsija baš za tortu. Naravno, počela sam odmah da smišljam recept i smislila sam da izgleda upravo ovako. Dilema je samo bila da li da odozgo stavim šlag krem od vanile ili čokolade i prevagnuo je od čokolade, obzirom da je i kora tamna...Kako god, torta je zaista sočna, kremasta, blago kiselkasta i ukusna...
Penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte ulje a zatim prosejanu mešavinu brašna, kakaoa i peciva.
Mutite najmanjom brzinom miksera dok se ne sjedini pa smesu izručite u okrugli kalup sa obručem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 st oko 15-20 min. (zavisno od rerne). Pečenu koru prelijte hladnim mlekom.
Za fil izručite tečnost (sok) iz kompota u sud i dodajte šećer i vanilu. U 1 dl vode razmutite gustin da nema grudvica pa dodajte u sok. Kuvajte dok ne provri pa dodajte odvojene kajsije i nastavite da kuvate uz neprekidno mešanje dok fil ne dobije dovoljnu gustinu. Sklonite sa vatre, pokrijte streč folijom i ostavite da se ohladi.
Preko kore nanesite fil. Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži i premažite preko fila.
Tortu dobro ohladite pre služenja.
Obožavam voćne torte i setila sam se da mogu iskoristiti jednu teglu kompota od kajsija baš za tortu. Naravno, počela sam odmah da smišljam recept i smislila sam da izgleda upravo ovako. Dilema je samo bila da li da odozgo stavim šlag krem od vanile ili čokolade i prevagnuo je od čokolade, obzirom da je i kora tamna...Kako god, torta je zaista sočna, kremasta, blago kiselkasta i ukusna...
Penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte ulje a zatim prosejanu mešavinu brašna, kakaoa i peciva.
Mutite najmanjom brzinom miksera dok se ne sjedini pa smesu izručite u okrugli kalup sa obručem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 st oko 15-20 min. (zavisno od rerne). Pečenu koru prelijte hladnim mlekom.
Za fil izručite tečnost (sok) iz kompota u sud i dodajte šećer i vanilu. U 1 dl vode razmutite gustin da nema grudvica pa dodajte u sok. Kuvajte dok ne provri pa dodajte odvojene kajsije i nastavite da kuvate uz neprekidno mešanje dok fil ne dobije dovoljnu gustinu. Sklonite sa vatre, pokrijte streč folijom i ostavite da se ohladi.
Preko kore nanesite fil. Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži i premažite preko fila.
Tortu dobro ohladite pre služenja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.