burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Torta sa kajsijama iz kompota

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

3 komad jaja

9 kašika šećera

1 kašika ulja

4 kašika brašna

2 kašika C Kakao prah

1 kašičica C Prašak za pecivo

100 ml mleka

Voćni fil:

1 tegla od 720 kompota od kajsija

3 kašika šećera

1 kesica C Vanilin šećer

100 ml vode

4-5 kašika C Čvrstin

Dekoracija:

1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade

Torta sa kajsijama iz kompota

Obožavam voćne torte i setila sam se da mogu iskoristiti jednu teglu kompota od kajsija baš za tortu. Naravno, počela sam odmah da smišljam recept i smislila sam da izgleda upravo ovako. Dilema je samo bila da li da odozgo stavim šlag krem od vanile ili čokolade i prevagnuo je od čokolade, obzirom da je i kora tamna...Kako god, torta je zaista sočna, kremasta, blago kiselkasta i ukusna...

Koraci pripreme

Kora:

Penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte ulje a zatim prosejanu mešavinu brašna, kakaoa i peciva.
Mutite najmanjom brzinom miksera dok se ne sjedini pa smesu izručite u okrugli kalup sa obručem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 st oko 15-20 min. (zavisno od rerne). Pečenu koru prelijte hladnim mlekom.

Fil:

Za fil izručite tečnost (sok) iz kompota u sud i dodajte šećer i vanilu. U 1 dl vode razmutite gustin da nema grudvica pa dodajte u sok. Kuvajte dok ne provri pa dodajte odvojene kajsije i nastavite da kuvate uz neprekidno mešanje dok fil ne dobije dovoljnu gustinu. Sklonite sa vatre, pokrijte streč folijom i ostavite da se ohladi.

Filovanje:

Preko kore nanesite fil. Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži i premažite preko fila.
Tortu dobro ohladite pre služenja.

Torta sa kajsijama iz kompota

Obožavam voćne torte i setila sam se da mogu iskoristiti jednu teglu kompota od kajsija baš za tortu. Naravno, počela sam odmah da smišljam recept i smislila sam da izgleda upravo ovako. Dilema je samo bila da li da odozgo stavim šlag krem od vanile ili čokolade i prevagnuo je od čokolade, obzirom da je i kora tamna...Kako god, torta je zaista sočna, kremasta, blago kiselkasta i ukusna...

Koraci pripreme

Kora:

Penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte ulje a zatim prosejanu mešavinu brašna, kakaoa i peciva.
Mutite najmanjom brzinom miksera dok se ne sjedini pa smesu izručite u okrugli kalup sa obručem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 st oko 15-20 min. (zavisno od rerne). Pečenu koru prelijte hladnim mlekom.

Fil:

Za fil izručite tečnost (sok) iz kompota u sud i dodajte šećer i vanilu. U 1 dl vode razmutite gustin da nema grudvica pa dodajte u sok. Kuvajte dok ne provri pa dodajte odvojene kajsije i nastavite da kuvate uz neprekidno mešanje dok fil ne dobije dovoljnu gustinu. Sklonite sa vatre, pokrijte streč folijom i ostavite da se ohladi.

Filovanje:

Preko kore nanesite fil. Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži i premažite preko fila.
Tortu dobro ohladite pre služenja.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept