burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Domaći jafa džem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

3 kg očišćenih šljiva

oko 500 g šećera

2 srednje pomorandže

200 g crne čokolade

1 kašičica C konzervansa

Domaći jafa džem

Opis recepta

Stavite šljive u dublju šerpu na šporetu i kuvajte na laganoj vatri.

Ako želite možete samleti sljive na mašini za mlevenje mesa.

A možete kuvati i polovine, svakako će se u toku kuvanja raspasti.

Kuvajte sat vremena a zatim dodajte kriške pomorandže i rendanu koru, dodajte šećer malo po malo a zatim i čokoladu i nastavite sa kuvanjem.

Mešajte da se ne zalepi. Na tacnu odvojte kašiku-dve džema, kad se ohladi probajte, ako je potrebno dodajte još šećera u šerpu.

Gotovo je kada povučete varjačom kroz džem i ostane trg. Tada sklonite sa vatre i umešajte konzervans. Mlako sipajte u čiste tegle.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Domaći jafa džem

Opis recepta

Stavite šljive u dublju šerpu na šporetu i kuvajte na laganoj vatri.

Ako želite možete samleti sljive na mašini za mlevenje mesa.

A možete kuvati i polovine, svakako će se u toku kuvanja raspasti.

Kuvajte sat vremena a zatim dodajte kriške pomorandže i rendanu koru, dodajte šećer malo po malo a zatim i čokoladu i nastavite sa kuvanjem.

Mešajte da se ne zalepi. Na tacnu odvojte kašiku-dve džema, kad se ohladi probajte, ako je potrebno dodajte još šećera u šerpu.

Gotovo je kada povučete varjačom kroz džem i ostane trg. Tada sklonite sa vatre i umešajte konzervans. Mlako sipajte u čiste tegle.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept