burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija4

Uskršnja pletenica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
4

Sastojci

Za testo

250 g Brašno

3 kašika Šećer

1/2 komad C Suvi kvasac

30 g Margarin

1 komad Jaje

1 prstohvat So

1 komad C Vanilin šećer

150 ml Mleko

Za krem

50 g Čokolada

25 g Margarin

Za premazivanje

5 kašika Vode

3 kašika Šećer

Uskršnja pletenica

Dekorativno je i ukusno, prava praznična poslastica.

Koraci pripreme

Korak 1

Zamesiti glatko testo od svih sastojaka. Ostaviti na toplo da se testo udvostruči.

Korak 2

Za kremu magarin i čokoladu otopiti i sacekati da se malo prohladi.

Korak 3

Razviti testo i premazati ohladjenom čokoladnom masom uviti u rolat. Rolat po sredini preseci i kruzno uviti u prsten.

Korak 4

Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći testo oko 30 minuta.

Korak 5

Napraviti sirup od vode i šećera. Premazati pečen kolač.

Naši proizvodi

Uskršnja pletenica

Dekorativno je i ukusno, prava praznična poslastica.

Koraci pripreme

Korak 1

Zamesiti glatko testo od svih sastojaka. Ostaviti na toplo da se testo udvostruči.

Korak 2

Za kremu magarin i čokoladu otopiti i sacekati da se malo prohladi.

Korak 3

Razviti testo i premazati ohladjenom čokoladnom masom uviti u rolat. Rolat po sredini preseci i kruzno uviti u prsten.

Korak 4

Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći testo oko 30 minuta.

Korak 5

Napraviti sirup od vode i šećera. Premazati pečen kolač.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i kolači"

Pošalji recept