burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija3

Američke palačinke sa kakaom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
3

Sastojci

Testo

3 čaša Brašno tip 400 ~375g

1 kašičica Soli

3 kašika Braon šećera

1 kesica C Vanilin šećer

1 kesica C Prašak za pecivo

2 čaša Biljnog mleka (ovseno, bademovo) ~240 ml

2 komad Jaja

Za posluživanje

. malo Agavin sirup

. malo C Kakao prah

. malo Čokoladne mrvice

Američke palačinke sa kakaom

Za Uskrs pripremite mekane, mirisne američke palačinke obogaćene kakaom. Idealne su za doručak, užinu ili slatko popodne s porodicom. Savršeno nežne, tope se u ustima i donose dodatnu dozu slatkog uživanja za praznične dane!

Koraci pripreme

Umutiti sve

Umutiti prvo jaja pa umešati i ostale sastojke. Nije neophodno mutiti mikserom, dovoljna je i žičana mutilica.

Pecite jednu stranu

Premazati tiganj blago maslinovim uljem i zagrejati na temperaturu malo nižu od najjače (recimo 6.5/7 od 9).
Tri supene kašike je otprilike mera za jednu palačinku, sipa se jedno preko drugog da se razlije iz sredine. Pošto tako ostaju šare, možete i kutlačom, otprilike 2/3 kutlače, u zavisnosti od njene veličine.

Okrenite drugu stranu

Pecite oko minut-dva, sačekajte da se formiraju mehurići i malo stvrdnu ivice, pa onda okrenite silikonskom špatulom na drugu stranu i pecite još oko minut-dva. Stavljajte pečene palačinke jednu na drugu dok se hlade.

Posluženje

Za posluženje, možete po volji. Ja sam prelila agavinim sirupom i posula kakaom i čokoladnim mrvicama, za svečan čokoladni izgled.

Prijatno!

Palačinke su mekane i ukusne, uživaćete u svakom zalogaju!

Naši proizvodi

Američke palačinke sa kakaom

Za Uskrs pripremite mekane, mirisne američke palačinke obogaćene kakaom. Idealne su za doručak, užinu ili slatko popodne s porodicom. Savršeno nežne, tope se u ustima i donose dodatnu dozu slatkog uživanja za praznične dane!

Koraci pripreme

Umutiti sve

Umutiti prvo jaja pa umešati i ostale sastojke. Nije neophodno mutiti mikserom, dovoljna je i žičana mutilica.

Pecite jednu stranu

Premazati tiganj blago maslinovim uljem i zagrejati na temperaturu malo nižu od najjače (recimo 6.5/7 od 9).
Tri supene kašike je otprilike mera za jednu palačinku, sipa se jedno preko drugog da se razlije iz sredine. Pošto tako ostaju šare, možete i kutlačom, otprilike 2/3 kutlače, u zavisnosti od njene veličine.

Okrenite drugu stranu

Pecite oko minut-dva, sačekajte da se formiraju mehurići i malo stvrdnu ivice, pa onda okrenite silikonskom špatulom na drugu stranu i pecite još oko minut-dva. Stavljajte pečene palačinke jednu na drugu dok se hlade.

Posluženje

Za posluženje, možete po volji. Ja sam prelila agavinim sirupom i posula kakaom i čokoladnim mrvicama, za svečan čokoladni izgled.

Prijatno!

Palačinke su mekane i ukusne, uživaćete u svakom zalogaju!

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept