0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
3
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
3
3 čaša Brašno tip 400 ~375g
1 kašičica Soli
3 kašika Braon šećera
2 čaša Biljnog mleka (ovseno, bademovo) ~240 ml
2 komad Jaja
. malo Agavin sirup
. malo Čokoladne mrvice
Za Uskrs pripremite mekane, mirisne američke palačinke obogaćene kakaom. Idealne su za doručak, užinu ili slatko popodne s porodicom. Savršeno nežne, tope se u ustima i donose dodatnu dozu slatkog uživanja za praznične dane!
Umutiti prvo jaja pa umešati i ostale sastojke. Nije neophodno mutiti mikserom, dovoljna je i žičana mutilica.
Premazati tiganj blago maslinovim uljem i zagrejati na temperaturu malo nižu od najjače (recimo 6.5/7 od 9).
Tri supene kašike je otprilike mera za jednu palačinku, sipa se jedno preko drugog da se razlije iz sredine. Pošto tako ostaju šare, možete i kutlačom, otprilike 2/3 kutlače, u zavisnosti od njene veličine.
Pecite oko minut-dva, sačekajte da se formiraju mehurići i malo stvrdnu ivice, pa onda okrenite silikonskom špatulom na drugu stranu i pecite još oko minut-dva. Stavljajte pečene palačinke jednu na drugu dok se hlade.
Za posluženje, možete po volji. Ja sam prelila agavinim sirupom i posula kakaom i čokoladnim mrvicama, za svečan čokoladni izgled.
Palačinke su mekane i ukusne, uživaćete u svakom zalogaju!
Za Uskrs pripremite mekane, mirisne američke palačinke obogaćene kakaom. Idealne su za doručak, užinu ili slatko popodne s porodicom. Savršeno nežne, tope se u ustima i donose dodatnu dozu slatkog uživanja za praznične dane!
Umutiti prvo jaja pa umešati i ostale sastojke. Nije neophodno mutiti mikserom, dovoljna je i žičana mutilica.
Premazati tiganj blago maslinovim uljem i zagrejati na temperaturu malo nižu od najjače (recimo 6.5/7 od 9).
Tri supene kašike je otprilike mera za jednu palačinku, sipa se jedno preko drugog da se razlije iz sredine. Pošto tako ostaju šare, možete i kutlačom, otprilike 2/3 kutlače, u zavisnosti od njene veličine.
Pecite oko minut-dva, sačekajte da se formiraju mehurići i malo stvrdnu ivice, pa onda okrenite silikonskom špatulom na drugu stranu i pecite još oko minut-dva. Stavljajte pečene palačinke jednu na drugu dok se hlade.
Za posluženje, možete po volji. Ja sam prelila agavinim sirupom i posula kakaom i čokoladnim mrvicama, za svečan čokoladni izgled.
Palačinke su mekane i ukusne, uživaćete u svakom zalogaju!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.