burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Pancerote

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

200 ml toplog mleka

100 ml tople vode

100 ml ulja

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

1-1,5 kašičica soli

500-600 g brašna

1 jaje za premazivanje

nadev po želji

(seckane slanine, seckanog suvog mesa, kečapa...)

Pancerote

Opis recepta

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca (ako je svež samo ga izmvrite) pa promešajte.

Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.

Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat i po, do dva sata.

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvucite. Zatim činijom secite krugove.

Na jednu polovinu sam namazala kečap, dodala suhomesnato, prebacila drugu polovinu testa.

Pancerote složite u pleh obložen pek papirom i premažite jajetom.

Pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Pancerote

Opis recepta

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca (ako je svež samo ga izmvrite) pa promešajte.

Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.

Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat i po, do dva sata.

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvucite. Zatim činijom secite krugove.

Na jednu polovinu sam namazala kečap, dodala suhomesnato, prebacila drugu polovinu testa.

Pancerote složite u pleh obložen pek papirom i premažite jajetom.

Pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept