burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
90 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Kiflice sa sirom, pestom i slaninom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
90 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

500 do 600 g mekog brašna

1 kašika suvog C kvasca

200 ml mleka

100 ml jogurta

2 jajeta

po ukusu soli

1 kašičica šećera

50 ml ulja+za prženje slanine

1 teglica od rena pesto sosa

200 g abc krem sira

50 g slanine

po potrebi margarina dobro jutro

po želji susama

po želji kima

Kiflice sa sirom, pestom i slaninom

Koraci pripreme

U mlako mleko staviti kvasac i šećer i ostaviti da odstoji 5 minuta.

Brašno prosejati, posoliti, promešati, pa u vanglu staviti polovinu brašna, kvasac, jogurt i 1 jaje sobne temperature, 50 ml ulja, sve izmešati varjačom, pa sa ostatkom brašna umesiti srednje tvrdo testo. Pokriti i ostaviti da se duplira.

Slaninu iseckati i propržiti na malo ulja. Ostaviti da se prohladi, pa pomešati sa pesto sosom i krem sirom.

Nadošlo testo premesiti, pa razviti u krug. Iseći na trouglove i filovati ih punom kašičicom nadeva od slanine, sira i pesto sosa.

Kiflice prvo saviti sa strane, a zatim ih urolati. Prvo ih blago premazati uljem koje je slanina pustila tokom prženja, zatim umućenim jajetom, pa na svaku staviti po malo margarina i postuti kimom i susamom.

Ostaviti ih da odstoje 15-ak minuta dok se rerna zagreje na 220 stepeni C.

U pleh staviti papir za pečenje, na njega poređati kiflice i peći ih dok ne porumene.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kiflice sa sirom, pestom i slaninom

Koraci pripreme

U mlako mleko staviti kvasac i šećer i ostaviti da odstoji 5 minuta.

Brašno prosejati, posoliti, promešati, pa u vanglu staviti polovinu brašna, kvasac, jogurt i 1 jaje sobne temperature, 50 ml ulja, sve izmešati varjačom, pa sa ostatkom brašna umesiti srednje tvrdo testo. Pokriti i ostaviti da se duplira.

Slaninu iseckati i propržiti na malo ulja. Ostaviti da se prohladi, pa pomešati sa pesto sosom i krem sirom.

Nadošlo testo premesiti, pa razviti u krug. Iseći na trouglove i filovati ih punom kašičicom nadeva od slanine, sira i pesto sosa.

Kiflice prvo saviti sa strane, a zatim ih urolati. Prvo ih blago premazati uljem koje je slanina pustila tokom prženja, zatim umućenim jajetom, pa na svaku staviti po malo margarina i postuti kimom i susamom.

Ostaviti ih da odstoje 15-ak minuta dok se rerna zagreje na 220 stepeni C.

U pleh staviti papir za pečenje, na njega poređati kiflice i peći ih dok ne porumene.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept