0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
250 g Margarina
500 g Brašna
2 komad Jaja
200 g Šećera
150 g Džem od kajsija
Sitni, dekorativni kolači u obliku jajeta, punjeni džemom od kajsija ulepšaće vašu prazničnu Uskršnji trpezu.
Margarin omekšati na sobnoj temperaturi, te dodati jaja, šećer, vanilu i dobro umutiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, umesiti glatko testo i ostaviti oko sat vremena u frižideru da se ohladi.
Ohlađeno testo razviti oklagijom na o, 5 cm debljine i seći modlama u obliku jajeta. Svaki drugi kolačić jaje dodatno iseći krugom u sredini, kako bi se formirao poklopac kolača, koji će podsećati na žumanca. Peći na 180 stepeni oko 10 minuta.
Ohlađene kolačiće namazati džemom, onaj puniji deo, te poklopiti delom koji je opsečen u obliku kruga. Spojiti i obilno posuti prah šećerom.
Sitni, dekorativni kolači u obliku jajeta, punjeni džemom od kajsija ulepšaće vašu prazničnu Uskršnji trpezu.
Margarin omekšati na sobnoj temperaturi, te dodati jaja, šećer, vanilu i dobro umutiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, umesiti glatko testo i ostaviti oko sat vremena u frižideru da se ohladi.
Ohlađeno testo razviti oklagijom na o, 5 cm debljine i seći modlama u obliku jajeta. Svaki drugi kolačić jaje dodatno iseći krugom u sredini, kako bi se formirao poklopac kolača, koji će podsećati na žumanca. Peći na 180 stepeni oko 10 minuta.
Ohlađene kolačiće namazati džemom, onaj puniji deo, te poklopiti delom koji je opsečen u obliku kruga. Spojiti i obilno posuti prah šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.