0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
8
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
250 g margarin
450 g brašno
2 kašika ulje
Ovako pripremljeni lokumi mogu da stoje desetak dana u lepo zatvorenoj kutiji.
Za testo:Mikserom umutiti margarin,C šećer u prahu i C vanilin šećer.Dodati ulje i sjediniti mikserom.Zatim mikser isključiti,postepeno dodavati brašno i zamesiti testo.Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 6 delova formirajući jufkice.Jufkice rukama razvijati u uži,a duži štapić te iseći na željenu dužinu.
Poređati ih u pleh koji ste obložili pek-papirom.Peći u zagrejanoj rerni na 130 stepeni 20 minuta vodeći računa da ne gore,da sačuvaju bledu boju.
Pečene lokume izvaditi iz rerne.U posudu usuti C šećer u prah,dodati C vanilin šećer,izmešati,pa u njih valjati lokume dok su još vrući.U kutiju(ili plastičnu posudu) staviti pek-papir i poređati lokume i tako ređati-pek-papir-lokumi.Završiti pek-papirom i dobro zatvoriti.
Lokume složiti na tacnu i poslužiti.
Ovako pripremljeni lokumi mogu da stoje desetak dana u lepo zatvorenoj kutiji.
Za testo:Mikserom umutiti margarin,C šećer u prahu i C vanilin šećer.Dodati ulje i sjediniti mikserom.Zatim mikser isključiti,postepeno dodavati brašno i zamesiti testo.Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 6 delova formirajući jufkice.Jufkice rukama razvijati u uži,a duži štapić te iseći na željenu dužinu.
Poređati ih u pleh koji ste obložili pek-papirom.Peći u zagrejanoj rerni na 130 stepeni 20 minuta vodeći računa da ne gore,da sačuvaju bledu boju.
Pečene lokume izvaditi iz rerne.U posudu usuti C šećer u prah,dodati C vanilin šećer,izmešati,pa u njih valjati lokume dok su još vrući.U kutiju(ili plastičnu posudu) staviti pek-papir i poređati lokume i tako ređati-pek-papir-lokumi.Završiti pek-papirom i dobro zatvoriti.
Lokume složiti na tacnu i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.