burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Breskvice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

200 ml ulja

2 jaja

3 kašike mleka

3 kašike brašna

3 kašike šećera

1 C vanilin šećer

1 C prašak za pecivo

400 g brašna

džem od kajsija

aroma maline

aroma kruške

1 kašičica ruma

kristal šećer

Breskvice

Koraci pripreme

U posudi pomešati 200 ml ulja, 2 jaja, 3 kašike mleka, 3 kašike brašna, 3 kašike šećera, C vanilin šećer i C prašak za pecivo.

Kada se sve sjedini ostaviti u frižideru 3 sata (možete ovo uraditi i uveče pa ujutru nastaviti).

U ohlađenu smesu dodati 400 g brašna, mešati dok se testo ne počne odvajati od posude.

Praviti loptice veličine između lešnika i oraha, ređati u pleh obložen papirom i peći na 180°C 12 minuta (sa donje strane da porumeni, gornja mora ostati bleda).

Svaku izdubiti i sastaviti po dve iste veličine.

Nadev:
4 kašike džema od kajsije pomešati sa mlevenim orasima i dodati kašičicu ruma, puniti svaku polovinu i spajati po dve.

U jednoj činiji pomešati aromu maline i malo vode, a u drugoj aromu kruške, umakati breskvice u žutoj pa u crvenoj boji i ostaviti na salveti da se malo prosuše.

Na kraju ih uvaljati u kristal šećer.

Naši proizvodi

Breskvice

Koraci pripreme

U posudi pomešati 200 ml ulja, 2 jaja, 3 kašike mleka, 3 kašike brašna, 3 kašike šećera, C vanilin šećer i C prašak za pecivo.

Kada se sve sjedini ostaviti u frižideru 3 sata (možete ovo uraditi i uveče pa ujutru nastaviti).

U ohlađenu smesu dodati 400 g brašna, mešati dok se testo ne počne odvajati od posude.

Praviti loptice veličine između lešnika i oraha, ređati u pleh obložen papirom i peći na 180°C 12 minuta (sa donje strane da porumeni, gornja mora ostati bleda).

Svaku izdubiti i sastaviti po dve iste veličine.

Nadev:
4 kašike džema od kajsije pomešati sa mlevenim orasima i dodati kašičicu ruma, puniti svaku polovinu i spajati po dve.

U jednoj činiji pomešati aromu maline i malo vode, a u drugoj aromu kruške, umakati breskvice u žutoj pa u crvenoj boji i ostaviti na salveti da se malo prosuše.

Na kraju ih uvaljati u kristal šećer.

Autor

Slavica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i kolači"

Pošalji recept