C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg višanja
1,5 kg šećera
2 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slatko od višanja

Veoma ukusno slatko od višanja.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Oprati višnje i očistiti od koštica.

U šerpu za kuvanje stavljati red višanja, red šećera i C vanilin šećera.

Šerpu staviti na tihu vatru dok se šećer ne rastopi, a onda pojačati vatru i kuvati dok se slatko ne zgusne.

Kada je sok od slatka dovoljno gust, skloniti šerpu sa vatre, ostaviti da odstoji desetak minuta dok višnje ne puste vodu, pa ponovo malo kuvati.

Kada je gotovo, slatko skinuti sa vatre, pokriti ga čistom krpom i ostaviti da odstoji preko noći.

Sutradan sipati u tegle, dobro zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata