C Slatka tradicija

Sastojci
2 kg očišćenih smokava
1,5 kg šećera
1 C limuntus
200 ml vode
1 C vanilin šećer
1/2 limuna

Naši proizvodi
Vanilin šećer Limuntus

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Slatko od smokvi

Za sve ljubitelje smokvi.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Smokve oprati, oljuštiti i preliti ih vodom pomešanom sa C limuntusom (vodu sipati koliko da smokve budu prekrivene).

Ostaviti da odstoje desetak minuta. Potom ih staviti u cediljku da se ocede.

Za sirup:
U šerpu usuti šećer, dodati 200 ml vode i kuvati na umerenoj vatri. Kad dobije potrebnu gustinu, ne mora da bude puno gust, dodati smokve i kuvati dok ne dobije gustinu meda.

Pred kraj kuvanja staviti C vanilin šećer i pola limuna isečenog na kolutove. Pustiti da vri pet minuta.

Sipati vruće slatko u oprane i sterilisane tegle i zatvoriti ih poklopcem.

Tegle okrenuti naopako (da stoje na poklopcu 10 minuta), a zatim ih vratiti u prvobitni položaj i odložiti u ostavu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata