burger c logo
search
bell

Moja knjižica recepata

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Slatko od belih trešanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

1 kg očišćenih belih trešanja

1 kg kristal šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 šipka vanile

1 limun

2 čaše vode

Slatko od belih trešanja

Opis recepta

Trešnje operite i očistite ih od eventualnog lišća, peteljki i koštica. Ostavite da odkaplju na đevđiru.

Uzmite šerpu u kojoj kuvate slatko, sipajte šećer, dolijte vodu i kuvajte na jakoj temperaturi gust sirup.

Kada je sirup gotov spustite u njega trešnje. Kuvajte i dalje, pa dodajte C vanilin šećer, vanilu i limun isečen na kolutove (predhodno opran).

Temperatura grejnog tela i dalje treba da bude jaka. Slatko je gotovo kada sirup sipan iz kašike, ne teče u jednom mlazu već u prekidima, tj. u teškim kapima.

Tada openite i pokrijte sa čistom kuhinjskom krpom. Ostavite da stoji 12 sata.

Pripremite čiste, suve teglice sipajte slatko u njih pazeći da u svakoj bude dovoljno plodova i safta.

Povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.

Slatko će trajati nepromnenjeno sve do sledeće godine. Naravno, ako ga ne pojedete do tad.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Slatko od belih trešanja

Opis recepta

Trešnje operite i očistite ih od eventualnog lišća, peteljki i koštica. Ostavite da odkaplju na đevđiru.

Uzmite šerpu u kojoj kuvate slatko, sipajte šećer, dolijte vodu i kuvajte na jakoj temperaturi gust sirup.

Kada je sirup gotov spustite u njega trešnje. Kuvajte i dalje, pa dodajte C vanilin šećer, vanilu i limun isečen na kolutove (predhodno opran).

Temperatura grejnog tela i dalje treba da bude jaka. Slatko je gotovo kada sirup sipan iz kašike, ne teče u jednom mlazu već u prekidima, tj. u teškim kapima.

Tada openite i pokrijte sa čistom kuhinjskom krpom. Ostavite da stoji 12 sata.

Pripremite čiste, suve teglice sipajte slatko u njih pazeći da u svakoj bude dovoljno plodova i safta.

Povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.

Slatko će trajati nepromnenjeno sve do sledeće godine. Naravno, ako ga ne pojedete do tad.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvujte u konkursu
"Uskršnje torte i
kolači"

Pošaljite recept