C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg kajsija
500 g banana
400 g šećera
1 kesica C limuntusa
1 kesica C želatina

Naši proizvodi
Limuntus Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Marmelada od kajsija i banana

Odličan spoj, prelepog ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 5-6 teglica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kajsije i banane očistiti i izblendirati.

Sipati u dublju šerpu i staviti zajedno sa šećerom i C limuntusom da se kuva 30 minuta od trenutka kada provri, na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje.

Za to vreme pripremiti C želatin po uputstvu sa kesice.

Nakon 30 minuta kuvanja dodati pripremljen C želatin i uz neprestano mešanje dokuvati još 5-10 minuta.

Sipati u sterilisane teglice, zatvoriti metalnim poklopcima i okrenuti naopako da odstoje 5-10 minuta, a zatim vratiti u normalan položaj.

Ostaviti da se ohladi, a zatim odložiti na tamnom mestu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata